הקדמה

חברים יקרים, אמר פעם הפילוסוף והסופר הצרפתי וולטר, אשר חי במאה השמונה עשרה "אני לא מסכים עם שום מילה שלך, אבל עד נשמתי האחרונה אלחם על זכותך לומר את דבריך". בצידה של הזכות ל"חופש הביטוי", אותה הביע וולטר במשפט, מסתתרת מאחורי הפרגוד זכות נוספת שאותה תבע - והיא זכותו ל"שינוי דעה." איני יודע כיצד התעצבה אצלכם תפיסת העולם. איני יודע אם האמת שאתם דוגלים בה ומאמינים בה היא זו בדיוק שתמכתם בה לפני שנים ארוכות. אני יודע שאצלי ואצל רבים אחרים תפיסת העולם עברה תהליך ושינוי מבורכים עם השנים. האמת שלי, הערכים שלי גם הם התבגרו, התחדדו והתעצבו עם הזמן. אז אם אתם פתוחים ללמוד ולבחון דעות אחרות? ואם אתם מוכנים ללמד ולהביע דעתכם על נושאים שונים ועל כל דבר שבעולם? אתם מוזמנים להיות אורחיי בבלוג זה, לקרוא ולהגיב ללמוד וללמד (הזינו את כתובת המייל שלכם לקבלת עדכונים). כל אשר אני יודע, למדתי מכם ועד נשימתי האחרונה אלחם על זכותכם ללמד אותי וללמוד ממני...

11.9.2015

ועידת אוויאן (06/07/1938) לקבלת פליטים מגרמניה- איך שגלגל מסתובב

ועידת אוויאן היא ועידה שהתכנסה בעיר אוויאן שבצרפת ב-6 ביולי 1938, לדיון בבעיית הפליטים היהודים ופליטים אחרים, בהם מתנגדי המשטר הנאצי, שנמלטו משטחי גרמניה הנאצית‏[1]

ועידת אוויאן (06/07/1938) לקבלת פליטים מגרמניה- איך שגלגל מסתובב
ביום 07/07/1938 התכנסה בעיר אוויאן בצרפת ועידה בין לאומית כדי לדון בקבלת פליטים מגרמניה.
עמדת המדינות המשתתפות בוועידה הייתה כדלקמן:
א.ארה"ב הסכימה לקבל רק 27,370 פליטים לשנה.
ב.בריטניה הודיעה כי מוכנה לקלוט מספר אלפי פליטים.
ג.צרפת הודיעה כי אינה יכולה לקלוט פליטים.
ד.בלגיה הודיעה  כי אינה יכולה לקלוט פליטים.
ה.הולנד הודיעה כי תהיה מוכנה לקלוט פליטים רק אם הם ימשיכו ליעד אחר.
ו. אוסטרליה הודיעה כי אינה יכולה לקלוט פליטים יהודים כי לא לעורר בעיות גזענות בארצה.
תוצאות הוועידה
בעקבות כשלון בנכונות המדינות לקלוט כמות מאסיבית של פליטים יהודים יצאו עיתוני גרמניה בכותרות האומרות שאף מדינה לא מוכנה לקלוט יהודים דבר המוכיח לטעמם כי חיי היהודים אינם שווים דבר. סמוך לאחר מכן פרץ הפוגרום של ליל הבדולח.
אילו היו מדינות העולם בוועידה זו מגלות רצון לקליטת עליה מאסיבית של פליטים יהודים לתחומן לא רק שרוב העם היהודי היה ניצל מן המשרפות אלא גם הכלכלות של אותן מדינות היו משתבחות עקב קבלת אוכלוסיה ממעמד סוציו אקונומי גבוה.
עמדת ישראל אל מול גל ההגירה של פליטים מסוריה ועירק
א.קשה לנו.
ב. יש לנו כאן כבר פליטים.
ג.יש לנו כאן מספיק בעיות.
מסקנה
איך שגלגל מסתובב. גם חיסול של שישה מליון מבני עמנו שהיה יכול להימנע בחלקו הגדול אם הייתה רגישות בין לאומית לא לימדה את העם היהודי להיות בני אדם רגישים.

ביום השואה הבא, הבא נסתכל על עצמנו בראי ונשאל את השאלה מה עשינו כדי ששואה לאומית לא 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה